torstai 16. maaliskuuta 2017

A-pennut jo 6 kk!


Meidän ihanat pentusemme täyttivät keskiviikkona puoli vuotta! On aivan uskomatonta, että siitä on todella jo kuusi kuukautta, kun Saaran kanssa valvoimme koko pitkän yön odottaen, odottaen ja odottaen. Chhaina päättikin itse lepäillä vielä aamuun, ja sitten kymmenen tienoilla se päräytti puolessatoista tunnissa 5 pentua maailmaan! Se innostuksen, ilon, pelon ja järkytyksenkin sekainen olo oli sellainen, että sitä en hetkeen unohda. Etenkin huoli valkoisista pennuista oli kovimmillaan heti synnytyksessä. Kuitenkin jo heti koko sakin saavuttua maailmaan rauhoituin itsekin ja uskalsin ilolla riemuita kauniista katraasta ja nappiin menneestä synnytyksestä.



Ja nyt! Miten upeita, iloisia, kilttejä ja taitavia koiran alkuja lapsosista on kasvanutkaan! Näin neljää pennuista juuri viime lauantaina pentutapaamisessa, ja kyllä siinä oli taas sydän haljeta onnesta: Onnesta siksi, että pennut ovat niin iloisia ja reippaita. Onnesta siksi, että niiden olemista omistajiensa kanssa oli niin mukava katsella. Onnesta siksi, että pennuilla on niin hyvät kodit. Kirjoittelen taas pentutapaamisesta ihan erikseen, jahka saan kaikki kuvat valmiiksi, mutta laitetaan tässä jo puolivuotiaista kuvapäivitys! :)

Oli muuten ihmeellistä, miten paljon aikuisemman näköisiksi pennut ovat kahdessa kuukaudessa ehtineet muuttua. Luikero Vilukin oli saanut selkäänsä sen verran leveyttä, että piti oikein hieraista silmiä ja varmistaa kahteen otteeseen, että se tosiaan oli meidän Hipsu. ♥ Ja entäs Hippa sitten, niin oli äidin likka ulkonäöllisesti ja elekieleltään, ettei paremmasta väliä! Pojat ovatkin sitten ulkoiset avunsa saaneet selkeästi isikoira Isakilta. Harmillisesti Passolta näyttää toinen kives jääneen sitten kuitenkin laskeutumatta. Luonteiltaan tytöt ovat edelleen menevämpiä, joskin silti hyvin helppoja ja pojat aika lungeja tapauksia. Omistajiensa mukaan ainakin suurin osa on ollut alusta asti yhtä kypsiä ja aikuismaisia kuin Chhaina on ollut jo pienestä pitäen. Luonne-erot ovat kyllä tasoittuneet luovutusiästä ihan hurjasti, mutta niistäkin kerron sitten lisää seuraavalla kerralla.


Aiva päässilimäänen, Vilu



Aiva nirvanas, Hippa



Aiva omalaatuunen, Kika
Kuva © Maria Pentikäinen



Aiva täyrellinen, Narvi
Kuva © Meri Latvamäki



Aiva maharotoon, Passo
Kuva © Milka Juntunen




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti